Mijn eerste boek over woordjes | Eric Carle

Uitgever Gottmer
9789025744298
    1-3 werkdagen binnen NL
 
mijn_eerste_boek_over_woordjes
Eric Carle
  • Beschrijving

Mijn eerste boek over woordjes | Eric Carle

Woordjes leren met het boekje van Eric Carl kan met dit boekje op een speelse manier gedaan worden.

Elke bladzijde is in tweeën gedeeld, wat zorgt voor een extra raad- en spelelement.

Op de bovenste helft van de bladzijde zie je bijvoorbeeld het woordje ‘vis’. Je slaat dan net zolang de onderste helft van de bladzijden om tot je bij de afbeelding van de vis komt.

De boekjes zijn uitgevoerd in stevig, helderwit karton, voorzien van fleurige afbeeldingen in Carles herkenbare collagetechniek.

Nederlands | Kartonboek | voor 3-6 jaar | Eric Carle

Voor kleuters en peuters thuis en op crêche en kleuterschool.

Eric Carle werd in 1929 geboren in Syracuse, New York. Op zesjarige leeftijd emigreren Eric en zijn ouders naar Duitsland. Op zijn drieëntwintigste trekt hij de stoute schoenen aan en keert terug naar Amerika. Al snel vindt hij een baan als grafisch ontwerper bij The New York Times. Zijn volgende baan is art-director bij een reclamebureau.
Op een goede dag vraagt auteur Bill Martin jr. of Eric een verhaal van hem wil illustreren. Eric heeft hier wel oren naar. Het boek Beertje Bruin, wat zie je daar? is het resultaat van hun samenwerking. Eric Carle vond het maken van kinderboeken zo leuk dat hij besloot er zijn beroep van te maken.
Het werk van Eric Carle is heel herkenbaar. Hij gebruikt de collagetechniek, dat wil zeggen dat hij zijn illustraties opbouwt met behulp van allerlei stukjes gekleurd papier. De natuur is het centrale thema in zijn werk. Hij is zelf een groot natuurliefhebber, net zoals veel kinderen.

__ifPurchasable__
__endifPurchasable__