Rupsje Nooitgenoeg met Pluche Rupsje | Eric Carle

Uitgever Gottmer
9789025732455
    1-3 werkdagen binnen NL
 
rupsje_nooitgenoeg_met_pluche
Eric Carle
  • Beschrijving

RUPSJE NOOIGENOEG MET PLUCHE RUPSJE | ERIC CARLE

Rupsje Nooitgenoeg heeft honger. Hij eet maar door. Als alle blaadjes op zijn, begint hij aan taart, worst, snoep, fruit en chocolade.

Elke dag van de week wordt hij een beetje dikker, totdat hij verschrikkelijke buikpijn krijgt.

Hij bouwt een huisje om zich heen en aan het eind van de week komt hij er weer uit als een prachtige vlinder!

Het bekendste en meest geliefde boek van Eric Carle in een kleine kartonuitvoering.

Het wereldberoemde verhaal over de kleine rups die verandert in en prachtige vlinder.

17 pagina's | Gottmer | oktober 2000

Eric Carle werd in 1929 geboren in Syracuse, New York. Op zesjarige leeftijd emigreren Eric en zijn ouders naar Duitsland. Op zijn drie├źntwintigste trekt hij de stoute schoenen aan en keert terug naar Amerika. Al snel vindt hij een baan als grafisch ontwerper bij The New York Times. Zijn volgende baan is art-director bij een reclamebureau.
Op een goede dag vraagt auteur Bill Martin jr. of Eric een verhaal van hem wil illustreren. Eric heeft hier wel oren naar. Het boek Beertje Bruin, wat zie je daar? is het resultaat van hun samenwerking. Eric Carle vond het maken van kinderboeken zo leuk dat hij besloot er zijn beroep van te maken.
Het werk van Eric Carle is heel herkenbaar. Hij gebruikt de collagetechniek, dat wil zeggen dat hij zijn illustraties opbouwt met behulp van allerlei stukjes gekleurd papier. De natuur is het centrale thema in zijn werk. Hij is zelf een groot natuurliefhebber, net zoals veel kinderen.

__ifPurchasable__
__endifPurchasable__