The Girl in the Golden Dress - English Version | Gouden Boekje

Rubinstein
9789047615248
    1-3 werkdagen binnen NL
 
the-girl-in-the-golden-dress-english-gouden-boekje-byyour.nl.jpg
  • Beschrijving

Dit is Niesje. Ze heeft haar mooiste kleren aan. En Niesjes moeder heeft haar haar wel uren gekamd en de buurvrouw heeft er een prachtig gouden kroontje op gezet. Maar waarom ziet ze er zo prachtig uit? 

Niesje is niet alleen. Er lopen allemaal schutters om haar heen. Die zijn ook al zo mooi gekleed. En wat zijn ze onrustig. ‘Zit mijn kraag mooi?’, ‘Zit mijn haar goed?’ en ‘Zit mijn hoed recht?’ vragen ze opgewonden aan elkaar. Ze lopen zo druk heen en weer dat je Niesje bijna niet meer kunt zien. Maar waarom zijn ze zo druk?

Zowel Jan Paul Schutten als Martijn van der Linden pleegden voor Niesje en de Nachtwacht gedegen onderzoek naar De Nachtwacht en naar het leven en de schilderkunst in de 17e eeuw.

Dit betaalt zich uit in een Gouden Boekje dat vol zit met weetjes over het beroemdste schuttersstuk ter wereld en knipoogjes naar verschillende beroemde schilderijen uit Rembrandts tijd.

Een unieke reconstructie van de totstandkoming van Rembrandts meesterwerk, maar bovenal: een Gouden Boekje om niet te missen!

'Een toegankelijk verhaal dat kinderen dicht bij ons beroemdste vaderlandse schilderij brengt en terloops iets vertelt over hoe Rembrandt het heeft opgezet. Kostelijk is de tegenstelling tussen de bescheiden Niesje en de nogal ijdele mannen. De tekeningen van Martijn van der Linden komen dicht bij het origineel.’ Juryrapport KIDDO-Leespluim van de maand april 2013 In samenwerking met Het Rijksmuseum.

Auteur: Jan Paul Schutten

The Girl in the Golden Dress - English version | Rubinstein b.v.
ISBN: 9789047615248 | € 8.99

__ifPurchasable__
__endifPurchasable__