Aap & Mol in Museum Panorama Mesdag | GitteSpee | Luxe Gouden Boekje

Rubinstein
9789047628576
★ X-MAS.SALE
    1-3 werkdagen binnen NL
 
aap-en-mol-in-museum-panorama-mesdag-gouden-boekje-byyour.nl
  • Beschrijving

Aap & Mol in Museum Panorama Mesdag | Gitte Spee

 

Aap & Mol zijn in een dagje Den Haag en willen heel graag naar het strand, maar dan begint het te regenen. ‘Wat nu, Aap?’ vraagt Mol.

Een grote witte meeuw heeft alles gehoord en zegt: ‘Ik weet een strand waar het altijd zonnig is! Kom maar mee.’ Zo komen de vrienden terecht in het museum Panorama Mesdag. Ze maken een praatje met Meneer Mesdag en raken elkaar kwijt in donkere gangen en kronkelige trappen.

Eindelijk vinden ze elkaar terug in het strandpaviljoen. En daar is ook het prachtige strand. Aap en Mol kijken hun ogen uit, er is zoveel te zien. Aap rent naar zee, maar Mol is voorzichtig. Hij blijft liever bij Sientje Mesdag onder de parasol.

Het Panorama van Scheveningen werd in 1881 geschilderd door Hendrik Willem Mesdag in opdracht van de panoramamaatschappij ‘Société Anonyme du Panorama Maritime de la Haye’. Met behulp van schilders uit de Haagse School Blommers, De Bock en Breitner en zijn vrouw Sientje Mesdag-van Houten schilderde Mesdag een zeegezicht met een omtrek van 120 meter en een hoogte van 14 meter. Locatie: het Seinpostduin, toen het hoogste duin in Scheveningen!

Op 1 augustus 1881 werd het panorama geopend. Ook Vincent van Gogh heeft op het Belvedère gestaan bij de opening en het panorama vanaf deze plek bewonderd. Hij zei: ‘Het enige wat er aan het Panorama van Scheveningen mankeert, is dat er niks mankeert…’

Auteur & Illustrator: Gitte Spee

Aap & Mol in Museum Panorama Mesdag | Rubinstein b.v.
ISBN: 9789047628576 | € 8.99

__ifPurchasable__
__endifPurchasable__